木曜日, 2月 15, 2007

Memorable Recipe

初めて包丁を握ってから早、21年が経ちました。
5歳の時、父親に作ったキュウリのぶつ切り料理が、スガコの料理キャリア第一歩となりました。
そんな、記念料理レシピです。

きゅうりみそ       
★材料 (1人分です)
キュウリ  1本 
みそ    大さじ2
・塩     少々
・砂糖   小さじ1
★作り方
1.キュウリを塩で揉む。
2.水で塩を洗い落とす。
3.キュウリをぶつ切りにする。
4.砂糖とみそを、混ぜる。


It has been 21 years since I first used a Hocho(a japanese cooking knife)
I cooked KYURI MISO(Cucumber with miso dip) for my dad when I was 5 years old.
that was my first time I ever cooked.

Cucumber with Miso dip
★Ingredients (serves 1) 
・1 cucumber 
・2 Tbsps Miso
・Pinch salt
・1tsp sugar
★Directions
1.Rub a cucumber with salt.
2.Rinse the cucumber.
3.chop up cucumber into chunks.
4.mix Miso and sugar.

















 

1 件のコメント:

TETSU さんのコメント...

Very good Sugako!
There are no big errors at all. The only thing I would say is:

"That was THE first time I ever cooked."

Keep up the good work!
v(^Q^)//